Hlavní obsah

Bavič Novotný chce, aby soutěžící vypnuli mozek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v úterý 28. srpna, se na obrazovce poprvé objeví první díl týmové soutěže televize Prima 5 proti 5. V soutěži, kde se hraje až o tři sta tisíc korun, vyhrává ten, kdo nejlépe odhadne mínění většiny národa. Petr Novotný (58), moderátor soutěže, všem účastníkům radí: Zapomeňte na mozek a dejte na životní zkušenost.

Článek

"Když jsme soutěž začali natáčet, tak se na nás přijeli podívat zástupci majitelů původních práv, taková menší inspekce z Anglie," vypráví Petr. "A protože soutěž běží v desítkách zemí světa, hodnotili u nás, jak to děláme. Když odjížděli, řekl jeden insepktor z té komise jednu větu: zapomeňte na mozek! Zpočátku jsme tomu moc nerozuměli, ale teď už je nám to jasné a nezbývá nám, než souhlasit. Máme tady jednu testovací otázku, která zní: Co si berete před sexem? Lidé často odpovídají kondom a tak podobně... Ale na pátém místě, a to snad ještě nikdo neuhodl, je mentolka! Já mám úplně trauma, jak tohle může někdo uhodnout. Na druhou stranu, řeklo to pět lidí ze sta, tak to do té tabulky patří. Jak vidíte, lepší je tady opravdu zapomenout na mozek a dát na zkušenost."

V soutěži, která se bude vysílat od šesté hodiny večerní, uvidí diváci vždy dva rodinné týmy.

"Soutěžící by si měli být opravdu hodně blízcí. Jsou tam bratranci, tety, ale někdy je na pátém místě bohužel i kamarád. To je ale v nouzi, když někdo z bratranců třeba nepřijel. Kamarády tady ale nemáme moc rádi. Je dobré, když si je rodina alespoň nějakým způsobem blízká. Nejlepší jsou manželé a děti. Nejvzdálenější jsme tu měli manželku bratrance. A pak už opravdu ten kamarád. Pokud ta soutěž bude úspěšná i několik let, tak se třeba budou účastnit i jiné týmy. Soutěž se vyvíjí, třeba to budou i celebrity anebo pracovní kolektivy. Třeba se přihlásí obsluha hospody, nebo osazenstvo celé kanceláře, ale myslím, že rodiny nám vydrží dlouho."

Otázky mají různou obtížnost

V soutěži se objevují otázky ze všech oblastí. Některé jsou jednoduché, některé ne.

"Umím si představit, že nikoho příliš nezaskočí otázka typu: Jmenujte stát na A...?, horší už je to třeba v jiném případě: Jaké jsou povinnosti družby na svatbě? Máme připraveno celkem asi šest tisíc otázek a já se těším, až začnou diváci posílat do soutěže předměty, u kterých se bude zkoumat, k čemu vlastně jsou," těší se Petr Novotný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám