Hlavní obsah

Batole se narodilo se srdcem mimo hrudní koš, tlukot je vidět přímo pod kůží

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novosibirsk

Osmnáctiměsíční Virsavia Mihitarjantsová z ruského Novosibirsku se narodila s velice vzácnou poruchou. Její srdce totiž nebije uvnitř hrudního koše, ale vně. Srdíčko má z jeho vnější strany a navíc je srostlé s dalšími pěti orgány. Pokrývá ho jen kůže, a proto je jeho tlukot výrazně viditelný. Její zoufalá matka Dara se však nyní obává, že pro dceru nesežene dostatek peněz na nákladnou léčbu.

Článek

Malá Virsavia by měla zhruba za dva roky podstoupit svou druhou operaci, jenže ta by spolu s léčbou měla stát 5 600 000 korun. Lékaři matce navíc sdělili krutou pravdu, že Virsavia může zemřít s každým úderem srdce, které bije jen několik milimetrů pod kůží.

„Potřebovali bychom hotové jmění na operaci, která by ji mohla zachránit, ale to my nemáme. Doufáme, že by nám mohla pomoci vláda nebo nějaký bohatý sponzor, který by si to mohl dovolit,“ řekla Dara Mihitarjantsová.

„Toto je poprvé, co za svou patnáctiletou lékařskou kariéru něco takového vidím,“ uvedl lékař Dmitry Noskov z místní nemocnice v Novosibirsku, který musel kontaktovat odborníky v Moskvě, kteří mu sdělili, že touto poruchou trpí jen pár lidí na celém světě a každý potřebuje individuální léčbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám