Hlavní obsah

Batmanovi se na dálnici rozbilo auto, zaplatil za to životem

Novinky, vps

V neděli zemřel při nehodě na dálnici v americkém státě Maryland Leonard Robinson, který se proslavil jako Batman. Nejednalo se o žádného recesistu – Američan v kostýmu bavil děti v nemocnicích. Osudnou se mu stala porucha jeho lamborghini. Když šel zkontrolovat motor, narazil do jeho vozu projíždějící automobil a mrštil ho přímo na Robinsona.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lenny Robinson byl známým imitátorem Batmana. V roce 2012 se proslavil, když ho v kostýmu zastavila policieVideo: Reuters

 
Článek

Robinsonův sporťák stál podle policie částečně v jízdním pruhu. Po nárazu byl 51letý muž na místě mrtev. Řidič Toyoty Camry, která lamborghini trefila, nebyl policií z ničeho obžalován, uvedl v pondělí The Washington Post.

Robinson se proslavil v roce 2012, když ho zastavila hlídka v jeho „Batmobilu“ a kostýmu. Neměl totiž poznávací značku. Video z policejní kamery se stalo senzací. [celá zpráva]

Záhy vyšlo najevo, že Američan není žádným vtipálkem. Do kostýmu netopýřího superhrdiny se oblékal pro dobročinné účely. Zbohatl prodejem úklidové firmy a poté se naplno vrhl na charitu. Podle svého bratra utratil za vůz a kostým stovky tisíc dolarů, další peníze navíc sám věnoval potřebným.

„Dotkl se mnoha životů a rozesmál hodně dětí. To je vše, co chtěl dělat,“ řekl Scott Robinson o svém bratrovi, který za léta navštívil jako Batman celou řadu nemocnic a dalších zdravotnických zařízení.

„Lenny byl opravdu Batmanem. Dával do toho tolik úsilí. Dal dětem tolik naděje. Sdílel naše poslání udělat ty děti šťastnými. Je to opravdový hrdina,“ uvedla pro USA Today ředitelka nadace Hope for Henry Laurie Stronginová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám