Hlavní obsah

Báru Štěpánovou vaření nebaví

– PRAHA
Novinky, Korzo

Bára Štěpánová narozdíl od svého přítele Mirka Barabáše miluje mořské plody a různé asijské speciality. Nicméně sama je amatérskou kuchařkou, práce u plotny ji vůbec nebaví, a tak se s přítelem většinou stravuje v restauracích.

Foto: archiv Miroslava Karáska

Sběratel Miroslav Karásek.

Článek

"Nejsem moc dobrá kuchařka a vařím jen výjimečně, když mě k tomu dožene hlad nebo dostanu na něco chuť. Přiznám se, že mě to v kuchyni ani moc nebaví," svěřila se Bára.

Žádná stížnost od návštěvy

"Proto nemám žádnou rodinnou specialitu a vařím jako chlap. Do hrnce naházím nějaké věci, okořením a hotovo. Občas to vypadá pozoruhodně, ale pokaždé se to dá sníst. Žádná návštěva si nikdy nestěžovala," pousmála se Štěpánová.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Vaříte rádi?

"Neumím ani rozeznávat druhy masa a nevím, jaká koření se do čeho používají. Koření mám hodně druhů, ale v zápětí zapomínám, na co se hodí. Jak říkám, vaření prostě není nic pro mě," dodala.

"Miluji exotická jídla, krevety a všechny ostatní mořské potvory, což jsou věci, které naopak můj přítel nesnáší. Trpí ale třeba i v okamžiku, kdy si dám čínské vejce. Nechápe, jak to můžu jíst, když je podle něj komplet zkažené," řekla. 

Zimu ráda nemá

V zimních měsících se Bára Štěpánová zavírá doma. Všem radovánkám spojeným se sněhem a mrazy se úspěšně vyhýbá.

"Neumím lyžovat, nebruslím, zimu přežívám. Ven vůbec nechodím a užívám si doma tepla. Depresím v žádném případě nepodléhám, ale potřebuji hodně pracovat. Čím víc pracuji, tím víc jsem nabitá energií. Nevydržela bych mít ani týden volno a klid. To by pro mě byl největší trest," uzavřela Štěpánová.

Anketa

Vaříte rádi?
Ano
69,9 %
Ne
30,1 %
Celkem hlasovalo 176 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Báře Štěpánové po pivu prsa nenarostla

Herečka a moderátorka Bára Štěpánová, která si hlídá váhu, na slavnostech piva neodolala a ochutnala špekové knedlíčky, vepřové se zelím a další speciality....

Dcera Báry Štěpánové miluje ruštinu

Osobitým smyslem pro humor oplývala Bára Štěpánová i v dobách komunistického režimu, kdy spolu se svými přáteli založila Společnost za veselejší současnost....

Výběr článků

Načítám