Hlavní obsah

Bartošová skončila v muzikálu Mona Lisa, utíká s Pomejem do Thajska

PRAHA

Zpěvačka Iveta Bartošová (42) spolu s manželem Jiřím Pomejem (44) prchá z Česka. V připravovaném muzikálu Bohouše Josefa a Michala Davida Mona Lisa, kde měla Ivetta ztvárnit hlavní roli, vystupovat nebude. Místo ní se na premiéře 4. března v pražském Divadle Broadway jako Mona Lisa objeví Marta Jandová. Informaci potvrdil Petr Janda, frontman Olympiku a její otec.

Článek

Pomeje tvrdí, že situace na zkouškách nového muzikálu byla delší dobu pro Ivetu neúnosná. Obsazení Ivety do hlavní role prý dlouhodobě neakceptoval režisér Libor Vaculík a odmítal jí dát stejný prostor jako ostatním, což jeho žena těžce nesla.

"Minulý týden Ivetě dokonce do očí řekl, že má ´nas... v hlavě´ a nazval jí 'pí..." Přesto byla Iveta ochotna pokračovat pod podmínkou, že produkce změní režiséra," říká Pomeje.

Nadávky padly, ale zasloužené, tvrdí svědek

Jak se Korzu podařilo zjistit od očitého svědka incidentu, první nadávka skutečně padla, ale za zcela jiných, mnohé vysvětlujících, okolností.

"Iveta od začátku kašlala na zkoušky. A přestala stíhat tempo, v jakém jsou muzikály nacvičovány," tvrdí jeden z aktérů muzikálu, který kvůli smluvním podmínkám nemohl prozradit své jméno. "Když ostatní protagonisté již na jevišti pilovali detaily, ona se v hledišti teprve učila texty.

Největší dusno dělal během zkoušek právě Pomeje. Řval na produkci, že se k Ivetě nechovají jako k největší hvězdě muzikálu, a dokonce požadoval, aby producent Oldřich Lichtenberg vyměnil režiséra Libora Vaculíka.

Vše kulminovalo v okamžiku, kdy Iveta při zkoušce opět jen ´chytala´ text. Tehdy padlo ono hrubé slovo. Ale režisérovi se vůbec nedivím. A s klidným svědomím mohu tvrdit, že po odchodu Bartošové z Mony Lisy se naprosté většině týmu i zpěváků velmi ulevilo," pokračuje očitý svědek.

Bartošová utíká do Thajska

Až do poloviny dubna přestávají oba manželé komunikovat s tiskem, chodit na společenské akce a vůbec se objevovat na veřejnosti. "V nejbližších dnech odlétáme do Thajska, kde má Iveta sjednaná vystoupení. U nás by se měla objevit až na předávání cen TýTý v dubnu," říká Korzu její producent a manžel Jiří Pomeje.

"Vzhledem k tomu, že s Oldou Lichtenbergem jsme přátelé, myslím si, že Ivetina smlouva v divadle zanikne a žádné sankce z jeho strany nebudou," vyjadřuje se Pomeje.

Manželé zřejmě raději zvolí dítě než pokutu

Iveta měla ve smlouvě zakotveno, že do 30. září výrazně nezmění svůj zevnějšek a ani neotěhotní. Tato klauzule tak nyní padá a producent a manžel v jedné osobě mnohoznačně říká, že nastává neomezený prostor pokusit se zplodit potomka a oni se o to budou samozřejmě pokoušet.

Sám producent Oldřich Lichtenberg v tisku uvedl, že ho celá záležitost mrzí. "Je to škoda pro nás i pro ni. Snažili jsme se jí vytvořit nadstandardní servis, tak moc jsme o ni stáli," konstatuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám