Hlavní obsah

Barack Obama a Mitt Romney jsou dvojčata. V Keni

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kisumu

Rodiče v africké Keni běžně pojmenovávají své potomky po známých osobnostech. Jeden manželský pár z města Kisumu zašel v tomto zvyku ještě o kus dál - svá dvojčata totiž pojmenoval jako Baracka Obamu a Mitta Romneyho. Informovala o tom agentura Reuters.

Barack Obama a Mitt Romney jsou dvojčata. V KeniVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Barack Obama je v Keni velmi populární. Z této africké země totiž pocházel jeho otec a žije v ní řada jeho nevlastních příbuzných. Mnoho obyvatel ho proto bere za svého a není proto překvapením, že jsou po něm často pojmenovávány děti. Mitt Romney je ale novinkou.

„Porodila jsem dvojčata a rozhodla jsem se je pojmenovat jako Barack Obama a Mitt Romney. První narozené jsem pojmenovala Barack a to druhé Mitt, stejně, jako si vedli ve volbách,“ řekla 20letá matka dvojčat Millicent Awuorová.

„Po volbách v roce 2008 jsme tu měli několik maminek, které pojmenovali své dítě po viceprezidentovi Joe Bidenovi. Je to běžné, často si vybírají jména lidí, kteří jsou slavní nebo zastávají vysokou pozici,“ řekla zdravotní sestřička Eucabeth z porodnice v Kisumu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám