Hlavní obsah

Banksyho slavné graffiti dostalo roušku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochranu není radno podceňovat. Proto dostalo roušku i Banksyho slavné graffiti dívky s náušnicí v anglickém Bristolu. Nebylo však potvrzeno, zda dílo vylepšil sám slavný puliční umělec, píše server Bristol Live.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejznámější Banksyho malba dívky dostala rouškuVideo: KameraOne

 
Článek

Graffiti, které vychází z obrazu Dívka s perlou nizozemského mistra Johannese Vermeera, se v Bristolu objevilo už v roce 2014. Nyní si, vzhledem k pandemii, vyžádalo vylepšení v podobě velké modré roušky.

Podle serveru Bristol Live jde zřejmě o reakci na docházející zdravotnický materiál a ochranné vybavení ve Velké Británii. Server Independent píše, že se dá předpokládat, že roušku na graffiti umístil sám umělec, který často svými díly glosuje aktuální dění, není to ovšem potvrzené.

Banksy nedávno na Instagramu sdílel svůj nejnovější výtvor — krysím graffiti vyzdobil svou vlastní koupelnu a poznamenal, že jeho manželka nesnáší, když pracuje z domova. Umělcova série s krysami prý symbolizuje, že se graffiti vždy znovu objeví, navzdory úsilí ho vymazat.

Identita tajemného umělce zůstává skrytá. Obecně se však předpokládá, že pochází z Bristolu, což mnohé vede ke spekulacím, že umělcem je zpěvák Robert Del Naja ze slavné triphopové kapely Massive Attack. Ta totiž pochází právě z Bristolu.

Umělec Banksy „pracuje z domova” a jeho žena z toho má psotník

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám