Hlavní obsah

Bankomat vydával dvojnásobky zadané částky, policie musela rozehnat desítky lidí

Novinky, tcs

Bankomatů jsou ve francouzském městě Marseille desítky. V sobotu odpoledne se však lidé v nebývalém množství sbíhali jen k jednomu z nich. Kvůli zatím nespecifikované poruše totiž bankomat vydával dvojnásobnou hodnotu zadané částky. Dav zájemců o výběr musela rozhánět policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když policisté přivolaní k poruše bankomatu v ulici Avenue du Merlan dorazili na místo, našli dav lidí snažící se k přístroji dostat.

Porucha byla velmi neobvyklá. „Zadali jste dvacet a vypadlo vám čtyřicet euro. Bylo to tak od začátku odpoledne, je to něco šíleného,“ popsal regionálnímu deníku La Provence jeden z kolemjdoucích, který shon u bankomatu po většinu dne pozoroval.

Informace o štědrém bankomatu se mezi lidmi rozšířila velice rychle. Podle očitých svědků to u bankomatu při příjezdu policie „vypadalo jako během nepokojů“.

Bankomat rozdával peníze, Rakušané toho hned využili

Koktejl

S netrpělivým davem se muselo vypořádat několik policistů, kteří lidem bránili, aby ho použili. Teprve o několik desítek minut později se na místo dostavil technik, který bankomat vypnul a lidé, kteří si nestihli vybrat, se nespokojeně rozešli.

Banka Caisse D'Epargne, které bankomat patří, příčinu poruchy stroje zatím neuvedla. Zjistit, kdo si v době, kdy porucha trvala, vybíral, asi nebude příliš těžké. Otázka je, zda půjde odkázat, kolik peněz bankomat komu opravdu vydal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám