Hlavní obsah

Bál se raněného divočáka, šlo o pářící se ježky

Dva zamilovaní ježci byli při páření natolik hlasití, že na ně muž z jihoněmeckého Švábska zavolal policii. Do telefonu strážníkům řekl, že ve vysoké trávě na jeho zahradě se nejspíše ukrývá raněný divočák, informovala agentura DPA.

Foto: Policie Švábsko/Facebook

Při hledání stop po divočákovi v trávě, objevili policisté původce hlasitých zvuků.

Článek

Raněné zvíře muž oznámil minulou neděli. Když policie dorazila na místo, čekalo ji překvapení.

„Myslel si, že to byla postřelená bachyně,“ uvedla policie. Když hlídka přijela k jeho domu ve vesnici Buchdorf severně od Augsburgu, zjistila, že se o divočáka v žádném případě nejedná – objevila totiž „po uši zamilované ježky“.

„Dva ježci šli právě docela intenzivně na věc a svým hlasitým sténáním způsobili nelibost oznamovatele,“ uvedla policie v prohlášení.

V Německu rozhodně nejde o první případ. Už před dvěma lety informoval deník Spiegel o množících se policejních výjezdech, při kterých byli muži zákona přivoláni k velice podezřelým a hlasitým zvukům.

Lidé v Německu si stěžují na pářící se ježky. Jsou moc hlasití

Koktejl

„Ježci vydávají širokou škálu zvuků od tichého funění, přes pískání, až po hlasitý jekot. Laik si může tyto zvířecí projevy úplně klidně splést s těmi lidskými,” uvedl tehdy odborník z veterinární fakulty na univerzitě v Mnichově.

Vzhledem k tomu, že pařící období ježků probíhá od května do září, zřejmě se policisté ještě několika podobných volání dočkají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám