Hlavní obsah

Australan natočil extrémně vzácnou bílou velrybu

Novinky, zkr

Úlovek, o kterém se mu ani nesnilo, se podařilo natočit dronem Australanovi Markovi Zucconimu. Na záběrech pořízených u Nového Jižního Walesu zachytil velrybu a její extrémně vzácné mládě - to mělo totiž bílou barvu. Takové případy dosud byly na světě zdokumentovány pouze čtyři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U pobřeží Austrálie se povedlo natočit vzácné mládě keporkaka bílé barvyVideo: Caters News / UAVZ MARK ZUCCONI , AP

 
Článek

Třiapadesátiletý muž natočil vzácný videozáznam z pobřeží z dálky zhruba 1,8 kilometru. Podle jeho odhadu bylo mládě keporkaka staré přibližně 13 až 16 měsíců.

„Na videu můžete vidět bílé mládě, jak si užívá klidných vod u pláže Macmasters a dovádivě předvádí vynořování pod dohledem své matky a jejího doprovodu. Když jsem velryby spatřil, byl jsem nadšený, ale když jsem navíc zaregistroval bílé mládě, bylo to něco výjimečného. Cítil jsem se být poctěn, že se takhle předvedly,“ popsal Australan.

Kolem australského pobřeží ročně migruje kolem 20 tisíc velryb. Tam byla také spatřena nejslavnější bílá velryba, samec keporkaka jménem Migaloo. Poprvé ho tam viděli v roce 1991 a celých 20 let se mělo za to, že se jedná o jedinou bílou velrybu na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám