Hlavní obsah

Astmatická oslice dostala speciální inhalátor

Novinky, tcs

Stejně jako řada jiných zvířat v útulku Flicka Foundation v britském Penrynu trpí i oslice Marla dýchacími problémy způsobenými špatným zacházením v minulosti. Nyní se však oslici bude dýchat o poznání lépe, dostala totiž speciální inhalátor.

Foto: Profimedia.cz

Oslice Marla s Claire Turnbullovou

Článek

Díky speciálním dýchacím pomůckám darovaných společností BreathEazy, která se zabývá výrobou veterinárních pomůcek, může mít Marla zase radost ze života.

Útulek Flicka Foundation zachraňuje týrané osly, v jejich péči je zhruba stovka zvířat. Řada z nich má zdravotní problémy a Marla není výjimkou. Trpí astmatem, který jí způsobuje nepříjemné dýchací potíže.

K 25. výročí svého vzniku nyní útulek dostal dva speciální inhalátory, které umožní Marle lépe dýchat. „Bylo to krásné povzbuzení v těchto pro nás velice složitých časech,“ uvedla Claire Turnbullová z útulku.

Foto: Profimedia.cz

I když vypadá inhalátor neprakticky, oslici se s ním žije podstatně lépe.

„Spoléháme se totiž na návštěvníky našeho útulku, kteří přichází, aby krmili a starali se o naše oslíky,“ vysvětlila Turnbullová. Během pandemie však zůstává útulek uzavřen a postarat se o sto zvířat je tak složitější.

Shledání muže s oslicí po dvou měsících nuceného odloučení nenechá jedno oko suché

Koktejl

Pomoc od BreathEazy tak přišla v pravý čas. „Milujeme osly a je pro nás potěšením pomoci tak vznešenému cíli, jako je starání se o tato zvířata,“ uvedl Jon Slattery, veterinární ředitel společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám