Hlavní obsah

Angolan má největší ústa na světě, na šířku měří 17 centimetrů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luanda

Dvacetiletý Francisco Joaquim Domingo z čtvrti Sambizanga v angolské metropoli Luanda má oficiálně uznaná největší ústa na světě. Zápis v Guinnessově knize rekordů uvádí, že na šířku měří 17 centimetrů. Jeho pusa je navíc neuvěřitelně elastická, a proto mladý Angolan s oblibou ukazuje, jak dalece ji dokáže roztáhnout nebo co všechno se do ní vejde.

Článek

Mezi jeho nejoblíbenější činnosti však patří vkládání klasické plechovky o objemu 330 mililitrů do úst, a to na šířku. Právě s touto dovedností se Francisco v poslední době dostal do italské televizní show. Diváky oslnil výkonem, kdy si během minuty do úst zandal a zase vyndal plechovku od Cola Coly.

Francisco, zvaný také "Chiquinho", což je slangový výraz pro jeho jméno v portugalsky mluvících zemích, se tímto vystoupením rychle zviditelnil. Když zjistil, že by se se svými ústy mohl pokusit o Guinnessův rekord, byl nadšený. To se mu nakonec také podařilo a podle jeho slov to pro něj znamená splněný sen.

Reklama

Výběr článků

Načítám