Hlavní obsah

Andersonová nabádá Židy, aby své tradiční klobouky nevyráběli z kožešin

Novinky, Dagmar Plecháčová
Jeruzalém

Pamela Andersonová je známou bojovnicí za práva zvířat a své popularity ráda využívá i k upozornění na tuto problematiku. Její poslední výzva bude směřovat k ortodoxním Izraelcům, které se bude snažit přesvědčit, aby nenosili tradiční pokrývky hlavy vyráběné z kožešin zvířat. Herečka bude vystupovat v izraelské verzi taneční soutěže Dancing with the Stars, u nás známé jako StarDance.

Pamela Andersonová bojuje v Izraeli proti kožešinovým kloboukůmVideo: ČTK

 
Článek

Právě k příležitosti svého účinkování v pořadu hodlá hvězda seriálu Pobřežní hlídka a zároveň čestná ředitelka mezinárodní organizace PETA Izraelce taktně upozornit na nevhodnost jejich tradice. Její snažení však zřejmě příliš užitku nepřinese, jelikož klobouk zvaný štrajml je pro Židy stejně tradiční jako například pro muslimy burky.

„Připadá mi, že dělám něco smysluplného. Je téměř rok 2011. Existuje tolik možných alternativ. Při našem rozhodování se můžeme řídit i soucitem,“ sdělila Pamela, která jinak Izrael označila za pokrokovou zemi, protože se v ní nenacházejí farmy na chov zvířat kvůli jejich kožešinám.

Andersonová se v izraelské verzi soutěže objeví dvakrát. Jednou jako tanečnice a podruhé jako komentátorka. Svou kampaň za práva zvířat by herečka prostřednictvím pořadu Dancing with the Stars, jehož americké série se také zúčastnila, chtěla rozšířit i v dalších zemích světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám