Hlavní obsah

Američan si vyrobil silničního démona, na střeše měl řízenou střelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indianapolis

Američanovi Paulu Stenderovi se podařilo udělat ze starého chevroletu z roku 1967 silničního démona. Jak? Na střechu mu připevnil řízenou střelu. Auto, které se předtím vyhouplo maximálně na 160 kilometrů v hodině, se po vylepšení dostalo na trojnásobnou rychlost.

Článek

Na počátku byla legenda, podle níž měl v roce 1967 připevnit jistý americký farmář na střechu svého chevroletu řízenou střelu a vydat se na nejrychlejší cestu života. Při jízdě ale údajně naboural do skály a zemřel. Paul Stender se teď rozhodl pověst oživit. Sestrojil proto monstrózní motor, který má 10 000 koní, a připojil ho na střechu vozu.

“Sedět přímo pod takovou střelou, když kolem vás navíc létají plameny a kouř, je dost strašidelné. Měl jsem pocit, že střela každou minutou vzlétne,“ řekl deníku The Daily Mail Stender.

Čtyřiačtyřicetiletý nadšenec ale nestojí za originálním nápadem sám. Pomáhala mu jeho žena Theresa a společnost Indy Boys, která se specializuje na výrobu nejrychlejších a zároveň nejbizarnějších vozů. “Udělali jsme to z legrace. Takové vtipné kousky obvykle předvádíme na různých motoristických akcích, na které jezdíme,“ dodal Stender.

V minulosti už tahle dvojka proslula například výrobou pojízdné toalety nebo školního autobusu, který jel 515 kilometrů v hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám