Hlavní obsah

Američan se podíval smrti do tváře, výraz měla vskutku děsivý

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi nepříjemný zážitek má za sebou 26letý Američan Kyle Burgess, kterého v sobotu při horské túře v Utahu překvapila puma. Samice bránila svoje mláďata a muže šest nekonečných minut pronásledovala, nakonec ale vyvázl Burgess bez zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turistu pronásledovala rozzuřená pumaVideo: Reuters

 
Článek

Burgess si část incidentu nahrával a nutno přiznat, že se z jeho videa tají dech. Samice pumy muže v horách pronásledovala ve snaze ochránit svá mláďata. K nim se turista přiblížil, myslel si, že se jedná o mláďata rysa.

Když ale uviděl, jak se blíží matka, krve by se v něm nedořezal. „Viděl jsem, jak se blíží, věděl jsem, že jsem v hájí,” přiznává Burgess. Před zvířetem začal couvat, snažil se chovat agresivně a šelmu zastrašit.

Puma v zooparku zranila dítě. Policie obvinila tři lidi i firmu

Krimi

Několikrát už se zdálo, že puma muže napadne, svůj útok si ale vždycky rozmyslela. Burgess se zapnutou kamerou couval a snažil se co nejvíce zvětšit, křičet a házet po zvířeti kameny, videa z podobných střetů se šelmou totiž předtím viděl na internetu.

Nežijeme tady sami

Jak sám připouští, myslel na nejhorší. „Říkal jsem si, že dneska bych ještě ale fakt nechtěl umřít,” uvedl pro americkou stanici Fox.

Nakonec se vystrašenému muži povedlo zahnat pumu kameny a zvíře odběhlo zpět. „U všech čertů, touhle cestou zpátky už asi nepůjdu,” ulevil si Burgess, který nakonec počkal další půlhodinu, než se vydal jinou cestou zpátky.

Ztichlá chilská metropole přilákala už druhou pumu

Koktejl

Střet s šelmou později nahlásil úřadům, lokalizovat pumu se ale v neděli nepovedlo. „Je to skvělá připomínka toho, abychom si uvědomili, že tady nežijeme sami,” uvedl Scott Root z organizace Utah Division of Wildlife Resource.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám