Hlavní obsah

Akční reklama překvapí dojemným rozuzlením

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Po čase se opět objevila na trhu reklama, kterou stojí za to vidět. Tříminutový akční spot na pojišťovnu je ze začátku plný zdánlivě nesmyslného násilí. Jak se ale nakonec překvapivě ukáže, vše mělo své opodstatnění.

Na první pohled násilná reklama má překvapivé rozuzleníVideo: AIG Japan

 
Článek

Hlavními aktéry celého klipu jsou hráči populárního novozélandského rugbyového týmu známého pod jménem All Blacks. Ti v ulicích japonského Tokia tvrdě sráží k zemi nic netušící lidi, například mladou studentku na přechodu, messengera na kole nebo dívku čistící okno kavárny. V dalším záběru zase jeden z rugbistů vhodí oknem míč do kanceláře a trefí do hlavy zaměstnance takovou silou, že muž spadne ze židle.

Hráči tak nejdřív působí dojmem násilníků. Opak je ale pravdou a jejich činy se ve finále projeví spíš jako superhrdinská mise. Klip viděly od jeho zveřejnění 30. března necelé dva milióny lidí po celém světě. Zatímco někteří opěvují kreativitu tvůrců, jiní tvrdí, že reklama romantizuje násilí, píše server Asia One.

Tým All Blacks patří k dlouhodobým partnerům americké pojišťovny AIG. Reklamu si objednala její japonská pobočka u příležitosti toho, že se v roce 2019 bude v zemi konat mistrovství světa v rugby.

Reklama

Výběr článků

Načítám