Hlavní obsah

Adriana Sklenaříková se stane prvním poslem Slovenska

BRATISLAVA

"Poslem Slovenska ve světě" hodlá slovenský ministr zahraničí Eduard Kukan jmenovat slovenskou topmodelku Adrianu Sklenaříkovou. Šéf slovenské diplomacie, který tento titul udělí poprvé, chce tímto způsobem ocenit především charitativní činnost této třiatřicetileté krásky.

Foto: Region Slovácko

Bohatá nabídka gastronomických a turistických atrakcí bude k vidění ve čtvrtek 6. dubna od 10 do 17 hodin v Redutě v Uherském Hradišti

Článek

"Paní Sklenaříková je ve světě dobře známá a velmi dobře propaguje Slovensko. Angažuje se také v charitativní činnosti. Rozhodli jsme se ji tedy pozvat jako hlavního hosta na sobotní den otevřených dveří na ministerstvo zahraničí. Ministr jí udělí speciální pověřovací listiny a jmenuje ji poslem Slovenska ve světě," řekl mluvčí ministerstva zahraničí Juraj Tomaga.

Tento speciální titul lze podle něj chápat jako jistý druh vyznamenání a projev úcty vůči Sklenaříkové za šíření dobrého jména Slovenska ve světě. Nikdo jiný prý dosud takto oceněn nebyl.

Z mola jen na fotky

Topmodelka s nejdelšíma nohama na světě podle svého manažera Mira Šimoniče neskrývá radost. "Těší ji, že si její práce váží a cení i na Slovensku," řekl internetovým stránkám Bleskovky.

Rodačka ze středoslovenské vesnice Valaská se k modelingu dostala relativně pozdě - až ve dvaceti letech. Módní svět dobyla zejména reklamami na podprsenky Wonderbra. Předtím studovala několik semestrů na lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Jak sama nyní říká, na mola už nevychází, ale dál dělá fotografie. Působí také jako velvyslankyně Červeného kříže. S manželem, známým fotbalistou Christianem Karembeuem, teď žije v Ženevě, kam hráč přestoupil do místního klubu Servette.

Reklama

Související články

Sklenaříková poběží s olympijským ohněm

Mezi celebrity, které mají tu čest poponést olympijský oheň, se zařadí i slovenská modelka Adriana Sklenaříková. Dlouhonohou blondýnu neodradila ani nedávná...

Výběr článků

Načítám