Hlavní obsah

Adrenalinový nadšenec skočil do rokle ze střechy jedoucího auta

Novinky, dov

„Mám za sebou více než sto skoků z různých mostů - ale ještě nikdy přímo z jedoucího auta. Už hrozně dlouho jsem to chtěl zkusit,“ řekl ke svému šílenému kousku extrémní sportovec Tim Howell. Jeho největší starostí přitom bylo, jestli jeho přítelkyně zvládne řídit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Extrémní seskok z jedoucího autaVideo: AP

 
Článek

Ta řídila auto, on stál bez jištění na střeše a čekal na vhodný okamžik. Video posledního skoku profesionálního base jumpera Tima Howella má opravdu říz - a jen málokdo by si na podobný adrenalinový zážitek troufl. V klipu se Tim vybavený padákem vrhl do rokle, přes kterou přejížděl na střeše auta jedoucího rychlostí kolem 60 kilometrů za hodinu.

Rodák ze Salisbury má opravdu zajímavou minulost a ve světě patří mezi špičky base jumpu. Začínal v Jihoafrické republice jako průvodce po Krugerově národním parku, po návratu do Velké Británie se stal členem komanda Royal Marines a ve svém volném čase se kromě base jumpu věnuje šplhu, horolezectví a skákání s wingsuitem.

Řízení jako důležitý faktor

Britský sportovec ale neprozradil, kde se rokle, která byla od mostu dolů hluboká přes 200 metrů, přesně v Evropě nachází. Chtěl by totiž zabránit lehkovážným amatérům, aby ho v tomto kousku napodobovali.

„Byl to velký rozdíl od mých obvyklých skoků z mostu. Padal jsem dolů do rokle a zároveň mě hnal dopředu můj skok z jedoucího auta,“ řekl Howell. Největší starost mu dělalo řidičské umění jeho přítelkyně.

„Často neřídí, bál jsem se o ni, ale zvládla to skvěle!“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám