Hlavní obsah

Abramovičova soukromá jachta má laser oslepující paparazzi

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová soukromá jachta miliardáře Romana Abramoviče nebude jen největší a nejdražší na světě, ale je dokonce vybavena speciálním laserem, který má likvidovat snahy paparazzi narušit soukromí ruského boháče a jeho přátel. Ani jeho čtyřicetičlenná soukromá armáda totiž neumí zabránit fotografům bulvárních listů lovit teleobjektivy pikantní momentky ze života mocných.

Článek

Samozřejmě laser nemá podle serveru Gizmodo fyzicky zlikvidovat senzacechtivé paparazzo. Zařízení však údajně dokáže na dálku detekovat CCD kamery, oslepí je a znehodnotí tak jakýkoli snímek. Kamery a fotografové údajně nedojdou úhony.

Jachta, která se teprve dokončuje jako vánoční dárek, nese jméno Eclipse (Zatmění) a je 170 metrů dlouhá a za cenu 1,2 miliardy dolarů bude vybavena vším myslitelným komfortem a vymoženostmi. Přestože i Abramoviče tvrdě postihla finanční krize a prodělal přibližně přes 80 miliard korun, peněz na svou novou hračku nelituje.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Roman Abramovič

Jachtu má obsluhovat sedmdesátičlenná posádka. Jachta disponuje kromě dvou ploch pro přistání vrtulníků i 11 kabinami pro hosty, dvěma plaveckýmié bazény (z nichž jeden může být v případě potřeby vypuštěn a přeměněn na taneční parket), dokem pro dva rychlé čluny, akváriem a také miniponorkou, která se může potopit až do hloubky 50 metrů.

Abramovič, který mimo jiné vlastní anglický fotbalový klub Chelsea, bude mít k dispozici ložnici opancéřovanou neprůstřelnými pláty a sklem. Podobně je opevněn i můstek a jachta má protiraketovou obranu a další zabezpečovací systémy, které mají odhalit případné útočníky či narušitele, nebo pokusy o odposlouchávání.

Reklama

Výběr článků

Načítám