Hlavní obsah

Bývalá soudkyně si vyslechla verdikt sama nad sebou. Ze síně ji museli odtáhnout

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá soudkyně soudu pro mladistvé okresu Hamilton v americkém státě Ohio Tracie Hunterová v pondělí nevěřila svým uším, když soudce vynesl rozsudek. Soudkyně měla nezákonně pomoci svému bratrovi, který rovněž pracuje na soudním dvoře a v roce 2013 měl uhodit obviněného. Hunterová se odmítla pohnout a policisté ji museli za hlasitých protestů odtáhnout ze soudní síně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odsouzenou soudkyni museli ze soudní síně odtáhnoutVideo: Reuters

 
Článek

Šest měsíců za mřížemi a k tomu roční podmínka – tak zněl rozsudek, po kterém vypukla v soudní síni vřava. Desítky příznivců bývalé soudkyně v tričkách s nápisem „Spravedlnost pro soudkyni Hunterovou“ začaly nesouhlasně křičet, někteří se vrhli přímo k odsouzené soudkyni a soudním zřízencům.

Hunterová se teatrálně odmítala pohnout a jedna z policistek ji přes soudní síň musela odtáhnout. V poutech rovněž skončila nejaktivnější z jejích zastánkyň.

Tracie Hunterová byla zvolena v roce 2010 soudkyní soudu pro nezletilé v okrese Hamilton, stala se tak první afroamerickou soudkyní na tomto soudu. Suspendována byla už o čtyři roky později, když vyšlo najevo, že měla nezákonně pomáhat svému bratrovi, který u soudu rovněž pracoval.

„Politický případ”

V roce 2013 měl bratr Hunterové udeřit jednoho z obviněných mladistvých. Jeho nadřízený požadoval, aby byl vyhozen, Hunterová oponovala. V rámci své funkce si vyžádala dokumenty z vyšetřování a pak je nezákonně bratrovi předala.

Soudkyně rovněž byla obviněna z antedatování rozsudků, aby nemohlo dojít k odvolání, manipulování s důkazy, dvou případů padělání a dalších přečinů. Ve všech ji však porota shledala nevinnou. Hunterová odmítá vinu i v případě svého bratra a celý případ považuje za politický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám