Hlavní obsah

Syn Harryho a Meghan se jmenuje Archie Harrison

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva dny po ostře sledovaném porodu se ve středu vévodkyně Meghan představila po boku svého chotě s jejich novorozeným synem před novináři na hradě Windsor. Odpoledne prostřednictvím sociální sítě oznámili i jméno chlapce - Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Harry a jeho manželka ukázali svého novorozeného synaVideo: Reuters

 
Článek

Jméno hocha vévodský pár oznámil později ve středu na Instagramu. „Archie je anglické dětské jméno. Jeho význam v angličtině zní: oblíbený, tedy věrný, odvážný, cenný. Harrison znamená Harryho syn, je to typické irské příjmení,” napsal pár. Zatím nebyly zveřejněny hochovy šlechtické tituly.

Oba novopečení rodiče při zveřejnění chlapcovy fotografie zářili štěstím. „Je úžasný. Mám dva nejlepší chlapy na světě, jsem šťastná,” uvedla vévodkyně Meghan. Na dotaz novinářů, jaký syn je, odpověděla: „Úplně hodný. Je to sen, byly to dva výjimečné dny.”

„Rodičovství je skvělé,” dodal princ Harry. „Mění se každým dnem,” odpověděl na otázku, komu z rodičů je dítě více podobné.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu si s královskými tradicemi příliš hlavu nelámali. Oproti zvyklostem drželi všechny detaily ohledně porodu v tajnosti. V pondělí oznámili, že Meghan rodí, až několik hodin poté, co už bylo dítě dávno na světě.

Foto: Pool, Reuters

Novorozený syn vévody a vévodkyně ze Sussexu. Harry a Meghan jej představili na zámku Windsor.

A zatímco Kate a William oznámili narození všech svých dětí tradičním způsobem, totiž vyvěšením cedule před Buckinghamským palácem, Meghan s Harrym se nejprve pochlubili na sociálních sítích. Pochopitelně až poté, co informovali rodinu v čele s královnou Alžbětou.

Pyšný otec princ Harry oznamuje narození svého synaVideo: Novinky/Reuters

Foto: Pool, Reuters

Princ Harry a vévodkyně Meghan se svým prvorozeným synem.

Za pozornost rovněž stojí, že mezi prvními, kdo se o narození dozvěděli, byli sourozenci zesnulé Harryho matky, princezny Diany, hrabě Charles Spencer a lady Sarah McCorquodaleová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám