Hlavní obsah

Dívka pomohla bezdomovci najít práci. Dala mu inzerát na sociální síť

Novinky, mšv

Brit Anthony Johnson je už devět let bezdomovcem. Svému životu chtěl ale dát opět smysl, a tak u stanu, kde spí, nechal rukou psaný inzerát, že shání práci. K jejímu získání mu dopomohla až šestnáctiletá dívka, která inzerát sdílela na Facebooku. A nabídky se jen hrnuly, uvedl server Metro.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Johnson v inzerátu uvedl, že si ho mohou případní zaměstnavatelé nejdřív vyzkoušet zadarmo, aby zjistili, jak pracuje. Rovněž napsal, že neužívá drogy a nepije alkohol, a může vypomáhat třeba s venčením psů, mytím aut či pracemi na zahradě — cokoli, aby si vydělal a dal svému životu opět smysl.

Inzerátu si jednou všimla šestnáctiletá Charlotte Howardová, která se rozhodla bezdomovci v jeho pátrání pomoci a celý proces urychlit. „Lámalo mi srdce, když jsem viděla, jak zoufale žádá o pomoc,“ řekla dívka. Inzerát proto vyfotila a hodila ho na Facebook.

„Chtěla jsem ho sdílet, upozornit na něj lidi, protože mnozí z nás si ani neuvědomují, jak těžké musí být hledat si práci, když jste bezdomovec, a jak těžké na psychiku to může být. Neměli bychom bezdomovce tak odsuzovat,“ myslí si dívka.

Příběh má dobrý konec, protože Johnson práci nakonec opravdu sehnal — jako zahradník a údržbář. Charlottinou dobrosrdečností byl navíc velmi potěšen. „Prý byl překvapen, že mu pomohl tak mladý člověk, protože moji vrstevníci se k němu většinou nechovají zrovna hezky. Sehnali jsme mu práci v kempu, která mu pomůže vydělat si peníze, aby tam mohl i bydlet,“ uzavřela dívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám