Hlavní obsah

Zadlužené rodině zabavili Němci psa a prodali ho v aukci

Novinky, tcs

Fenka mopse jménem Edda musela nedobrovolně změnit majitele. Ženě z německého Ahlenu psa totiž zabavili městští úředníci v rámci exekuce. Jeden z nich následně psa prodal v internetové aukční síni eBay. Původně úředníci plánovali zabavit rovněž invalidní vozík jejího manžela.

Foto: Profimedia.cz

Mops (ilustrační foto)

Článek

Když policistka Michaela Jordanová uviděla na internetu prodávat fenku mopse za 750 eur (zhruba 19 tisíc korun), zarazila ji nízká cena. Kontaktovala proto prodávajícího, kterým byl jeden z ahlenských úředníků a Jordanové vysvětlil, že pes byl zabaven v rámci exekuce. S odvoláním na regionální noviny Ahlener Tageblatt o tom ve čtvrtek informovala BBC.

Nejmenovaná obyvatelka dlužila městu větší obnos peněz včetně nezaplacených poplatků za psa. V listopadu loňského roku k ní proto přijeli tři úředníci a hledali cenné věci, kterým by žena mohla své dluhy splatit. Nejprve prý chtěli zabavit invalidní vozík jejího postiženého manžela, ale ukázalo se, že vozík je pouze zapůjčen.

Nejcennějším majetkem se proto stala fenka mopse jménem Edda. V prosinci byla vydražena, Michaela Jordanová, která vystopovala i původní majitelku, se rozhodla psa koupit.

Radnice může na neobvyklé exekuci ještě prodělat

Podle úředníků byl pes v perfektním zdravotním stavu, jenže se brzy ukázalo, že to není úplně tak pravda. Edda musela kvůli očním problémům podstoupit čtyři operace včetně zásahu na pohotovosti o Vánocích.

Protože byla policistka mylně informovaná o zdraví psa, požaduje nyní po radnici náhradu nákladů ve výši 1800 eur (zhruba 46 tisíc korun).

Původní majitelka Eddy uznává, že zabavení jejího mazlíčka bylo legální. „Jak to celé dopadlo ale v pořádku nebylo,“ dodala pro list Ahlener Tageblatt. Je pro ni hlavní, že je teď Edda v dobrých rukou. Mluvčí ahlenské radnice pouze označil exekuci psa za „neobvyklý postup“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám