Hlavní obsah

Pražský novoroční ohňostroj připomněl 30 let svobody

– Praha
Novinky, tcs

Úderem šesté hodiny večerní byl v pražských Letenských sadech odpálen tradiční novoroční ohňostroj. Jelikož je rok 2019 rokem třicátého výročí sametové revoluce, hlavním tématem letošní ohnivé show je svoboda.

Záznam: Novoroční ohňostroj v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Představení neslo název Praha svobodná a trvalo 10 minut a 52 vteřin. Praha za něj zaplatila 1,7 milionu korun. Celkem bylo odpáleno 4033 ran a váha odpáleného materiálu byla zhruba čtyři tuny.

Před začátkem ohňostroje byl na letenský kopec laserem promítán odpočet, na nadcházející ohňostroj pak diváky upozorňovaly zvukové efekty.

Show se skládala z pěti obrazů, které symbolizovaly pět etap průběhu revoluce roku 1989.

Foto: Novinky

Novoroční ohňostroj v Praze.

Jednotlivé části měly název Modlitba, Holé ruce, Jednota, Zakázané ovoce a Svoboda. Hlavním motivem byl otec, který své vzpomínky na listopadové události sděluje své dceři. V hudebním doprovodu zazněly mimo písně kapel Rolling Stones či Beatles a samozřejmě nesmí chybět Modlitba pro Martu.

Organizátoři doporučovali ohňostroj sledovat z Dvořákova nábřeží, Pařížské ulice či Štefánikova, Mánesova nebo Čechova mostu.

Foto: Novinky

Novoroční ohňostroj v Praze.

V podvečer byly kvůli bezpečnosti diváků i řidičů uzavřeny některé ulice v okolí Vltavy a od 17:30 hodin byl omezen i tramvajový provoz. Od 16:00 do 18:30 hodin byla omezena část Dvořákova nábřeží, nábřeží Edvarda Beneše, výše zmíněné mosty a ulice Pařížská a 17. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám