Hlavní obsah

Výbuch zbarvil nebe do modra a vyděsil New York

Novinky, tcs

Řada obyvatel New Yorku se vyděsila, když se ve čtvrtek krátce po deváté hodině večer místního času podívala na nebe nad čtvrtí Queens. Modrá záře připomínala scénu ze sci-fi filmů. Nešlo však o útok mimozemšťanů, ale o výbuch jednoho z elektrických transformátorů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch transformátoru zbarvil oblohu do modraVideo: AP

 
Článek

Exploze transformátoru v elektrárně Con Edison otřásla budovami v okolí a vyděsila tisíce obyvatel. Jasně modrou oblohu pak bylo možné vidět až z New Jersey, informovala CNN.

„Žádná zranění, žádný požár, žádný důkaz mimozemské aktivity,“ okomentovalo newyorské policejní oddělení výbuch transformátoru na svém twitterovém účtu. Řada obyvatel totiž na sociálních sítích publikovala záběry modrého nebe s různými teoriemi včetně mimozemské invaze.

Foto: Twitter/@Eat_Work_Run/via REUTERS, Reuters

Jasně modrá obloha byla vidět z řady míst.

Na tísňovou linku došlo několik oznámení včetně podezření na možný teroristický útok a pád letadla. Vyšetřování incidentu stále ještě probíhá, podle předběžných zjištění však za výbuchem stála technická závada.

Foto: TWITTER/@ NICKRICCARDO /via REUTERS, Reuters

Výbuchu předcházel krátký požár, který se ale naštěstí nerozšířil.

Při výbuchu nebyl nikdo zraněn, výpadek elektřiny však nakrátko ochromil provoz na letišti La Guardia a část vlakové dopravy. Na 25 minut vypadl proud i v nedalekém vězení na Rikers Island.

Reklama

Výběr článků

Načítám