Hlavní obsah

Dobří holubi se nevracejí. Město zvolilo netradiční řešení ptačího přemnožení

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cádiz

Přemnožení holubů ve městě není nic ojedinělého, což vědí i ve španělském Cádizu. Vedení města se rozhodlo situaci řešit, nechtělo však holuby otrávit. Nakonec našlo humánnější řešení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tisíce holubů, které zamořily město a znepříjemňují obyvatelům život, dostanou nový domov. Radnice se rozhodla zhruba pět tisíc ptáků odchytit a přemístit stovky kilometrů daleko od města. Bude přitom doufat, že holubi nenajdou cestu zpět.

„Relokace holubů neznamená, že z města zmizí všichni ptáci. Cílem je najít rovnováhu mezi lidmi, ptáky a dalšími zvířaty ve městě,“ uvedl městský radní Álvaro de la Fuente.

Narozdíl od vycvičených holubů, kteří jsou naučení hledat cestu zpět, by se městští ptáci měli spokojeně usadit v jiném prostředí. K tomu má pomoci i fakt, že všech pět tisíc zvířat bude převezeno na jedno místo.

Před nejméně 275 kilometrů dlouhou cestou budou ptáci odchyceni, okroužkováni, a navíc projdou zdravotní prohlídkou.

Vedení města má v plánu pokračovat v boji proti rychle se množícím holubům také rozdáváním letáků, kdy bude obyvatele navádět, aby zbývající holuby nekrmili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám