Hlavní obsah

Zákazníci vykupují koblihy ve velkém, aby mohl být majitel pekárny se svou ženou

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žena majitele malé kalifornské pekárny Donut City těžce onemocněla a jediné, co její manžel John Chhan chtěl, bylo strávit více času se svou chotí. Místní komunita se rozhodla pomoci, a tak nyní vykupuje jeho koblihy ve velkém, aby Chhan mohl dřív zavřít.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Typické americké koblihy – donuty – začali John Chhan se svou manželkou Stellou prodávat téměř okamžitě poté, co přišli coby uprchlíci z Kambodže do kalifornského města Seal Beach v roce 1979.

Po několika desetiletích byli manželé prodávající od brzkých ranních hodin sladké pečivo pro obyvatele města neměnnou jistotou. To se však nedávno změnilo. Stella utrpěla mrtvici. Přežila, ale je upoutaná na lůžko a zatím se pomalu učí znovu mluvit a jíst.

Když se zákazníci pekařství tuto smutnou zprávu dozvěděli, okamžitě přišli s nabídkou pomoci. Jeden z nich navrhl založit pro Chhana charitativní účet. „Jediné, co bych si přál, je, abych mohl trávit víc času se svou ženou,“ odmítl muž s díky peníze.

Vyprodáno bývá už po desáté

Komunita se tedy rozhodla pomoci jinak. Lidé začali nakupovat koblihy ve velkém, zpráva se brzy rozkřikla a k Chhanovi chodí nakupovat donuty téměř celé město. Pekař má vyprodáno už někdy kolem desáté hodiny dopoledne, může zavřít krám a jít za nemocnou manželkou.

„Čím dříve ho dostaneme domů k jeho ženě, tím lépe pro ně i pro naši komunitu,“ sdělil televizi ABC7 jeden ze zákazníků, Charlie Dickinson. Stejně jako ostatní si i on odnášel plnou krabici koblih.

„Je to hřejivý pocit, velice moc to oceňuji. Děkuji,“ těžko hledal v rozhovoru slova dojatý Chhan. Stejně jako v jiné dny vyprodal své zboží krátce po desáté a spěchal domů za ženou.

Reklama

Výběr článků

Načítám