Hlavní obsah

Zatoulané koalí mládě hledalo místo k zahřátí, úkryt našlo v srsti zlatého retrívra

Když se pětačtyřicetiletá Kerry McKinnonová z australského Strathdownie ve státě Victoria začátkem tohoto týdne vzbudila, nevěřila vlastním očím. K srsti její pětileté fenky zlatého retrívra Ashy se totiž tulilo mládě koaly. Malý vačnatec se nejspíše zatoulal své matce a během chladné noci hledal místo k zahřátí. Nebýt fenky, nejspíše by venku umrzl, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zatoulané koalí mládě se přitulilo ke zlatému retrívrovi.

Článek

„Myslím, že mládě vypadlo z vaku své matky a netušilo, co dělat,“ svěřila se deníku McKinnonová.

Vzhledem k tomu, že teploty v noci klesly na pět stupňů Celsia, hledalo v okolí místo k zahřátí tak dlouho, než narazilo na Ashu ležící na verandě.

Foto: Profimedia.cz

Majitelka fenky nevěřila vlastním očím, když na jejím hřbetu viděla mládě koaly.

McKinnonová je přesvědčená, že kdyby se koala nepřivinula k srsti fenky, dalšího dne by se nedožila. Kromě chladného počasí jsou prý v okolí potenciálním nebezpečím také lišky a další predátoři.

„Asha zcela jistě zachránila koale život tím, že ji držela v teple. Nepřežila by, kdyby byla celou noc sama,“ má jasno Australanka.

Foto: Profimedia.cz

Koale se daří dobře a jakmile přijde správný čas, bude vypuštěna zpět do volné přírody.

„Myslím, že psi mají ochranářský instinkt. Koala její hřbet nechtěla opustit. Když jsem ji od ní konečně oddělila, abych ji zabalila do deky, zasyčela na mě,“ řekla.

Koalí mládě zkontroloval veterinář a nyní je v péči jednoho z tamních odborníků na opuštěná zvířata. Jakmile přijde vhodná doba, bude vypuštěno zpět do volné přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám