Hlavní obsah

Herec Pierre Richard v Praze vysadil keř vinné révy

Praha

Pierre Richard je kromě brilantního herce, který se zasadil o popularitu francouzských komedií, také vášnivým vinařem. V pátek dopoledne symbolicky vysadil keř vinné révy v pražské Botanické zahradě a stal se v pořadí již osmašedesátou osobností světově unikátního projektu Kořeny osobností.

Pierre Richard v pražské Botanické zahraděVideo: Novinky

 
Článek

Přestože je dnes slavnému herci úctyhodných čtyřiaosmdesát let, v pražské Botanické zahradě čišel energií a optimismem. Podle jeho slov je mu ctí, že se této symbolické výstavy mohl účastnit.

„Už jsem sázel strom v Amazonii, sázel jsem víno ve Švýcarsku a dnes sázím víno i tady, v České republice,“ řekl Richard. Již ve čtvrtek se nechal slyšet, že Praha podle něj patří mezi tři nebo čtyři nejkrásnější města.

„Je to pro mě velice důležité, hodně se zajímám o ekologii a stav naší planety,“ dodal herec s přáním, aby se podobné akce konaly všude na světě a sázelo se nejen víno, ale také stromy.

Kořeny osobností je projekt pražské Botanické zahrady. Tvoří ji několik desítek vzácných dřevin a rostlin, jež zde vysadili významní představitelé českého, ale i světového kulturního, sportovního, vědeckého či politického života. Mezi ně patří například Karel Gott, Lucie Bílá, Anna Geislerová nebo Jan Hřebejk.

„Projekt má připomínat budoucím generacím nejen jedinečné dědictví přírody, ale také to nejlepší, co vytvořil člověk, ať již v oblasti kulturní, sportovní, či vědecké,“ říká Bohumil Černý pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Francouzský herec přijel do Prahy kromě projektu podpořit také nadaci pomáhající seniorům. Slíbil také, že i při své příští návštěvě bude chtít podpořit české seniory a osobně se s nimi setkat v jejich domovech.

Reklama

Výběr článků

Načítám