Hlavní obsah

Veterináři se zasloužili o dojemné znovushledání orangutanky s mládětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samice orangutana jménem Clara byla odloučena od svého mláděte Clarity poté, co jí ho na asijském ostrově Borneo unesl jeden z dominantních samců. Tamním veterinářům se však oba primáty podařilo odchytit a po čase je dát zase dohromady. Dojemné znovushledání navíc natočili na kameru, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Lidoopi byly určitý čas odloučeni, a tak se veterináři obávali, že Clara své mládě odmítne. Celá situace tak byla nesmírně vypjatá.

Na záběrech je vidět, jak jedna z veterinářek nese Claritu ke kleci s Clarou a čeká na její reakci.

„Tohle je tvé mládě, drahoušku. Podívej se na něj, možná se potřebujete nejdříve seznámit," snaží se na záběrech orangutanku uklidnit.

Během několika sekund Clara natahuje ruku a svého mláděte se přes klec lehce dotýká. „Na Claře bylo vidět, že své mládě vidí ráda a že je šťastná,” svěřila se Daily Mailu veterinářka.

Brzy půjdou zpět do přírody

Pracovníci záchranného centra se proto rozhodli otevřít klec a dát primáty dohromady. Clara si vzala Claritu ihned do náručí a začala se k ní láskyplně tulit.

„Byl to jeden z nejkrásnějších momentů mé kariéry,“ neskrývala emoce jedna z tamních veterinářek.

Lidoopi v záchranném centru ještě nějakou dobu zůstanou, ale až přijde vhodný čas, budou vypuštěni zpět do volné přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám