Hlavní obsah

Schluss. Němci ruší na soutěži krásy promenádu v plavkách

Na německé soutěži krásy Miss Germany se od příštího roku nebudou konat přehlídky v plavkách. Účastnice soutěže mají odhalovat spíš svou osobnost, zdůvodnil poměrně radikální krok šéf soutěže Max Klemmer. Němci tak následují tímto krokem soutěž Miss America, která oznámila zrušení oblíbené části soutěže krásy v červnu.

Foto: Profimedia.cz

O tomto pohledu si už budou moci v Německu na soutěži krásy Miss Germany nechat jen zdát.

Článek

Kandidátky na titul německé královny krásy se nebudou od příštího roku prezentovat v bikinách, nýbrž v „jiném letním oblečení”.

"Chceme Miss Germany ukázat jako osobnost. K tomu nebyla promenáda v plavkách příliš relevantní," uvedl šéf soutěže Klemmer.

V soutěži mužů to nebude jinak

Novinka platí i pro muže. Účastníci soutěže Mister Germany se nebudou po jevišti promenádovat v plavkách, ale v džínech a letních košilích. Navzdory novým pravidlům hraje vzhled u uchazeček o korunku královny krásy nadále svou roli, ujistil Klemmer.

Foto: Profimedia.cz

Poslední Miss Germany Anahita Rehbeinová

Soutěž má podle něj sloužit také jako vzor a k tomu patří i zdravý životní styl, dodal. Miss Germany je podle pořadatelů nejstarší soutěží krásy v Německu. Koná se už od roku 1927.

Vše je o to úsměvnější, že současná Miss Germany Anahita Rehbeinová na svém Instagramu pravidelně ukazuje své tělo ve velmi titěrných modelech plavek, a kdyby si z ní měly brát další ročníky soutěžících příklad, vývoj soutěže krásy by byl zcela opačný.

Foto: repro Instagram Anahita Rehbein

Anahita Rehbeinová

Některé stávající vítězky nesouhlasí

Proti mizení promenád v plavkách se už po změně v USA ohradilo mnoho stávajících vítězek, které mají za to, že tato promenáda nikoho nedegraduje a naopak ukazuje zdravé sebevědomí soutěžících dívek.

„Absolutně zbožňuji tento aspekt a je to podle mě úžasná šance ukázat, že žena může být inteligentní, sebevědomá a krásná a může si vzít bikiny, aniž by byla sexualizována jako objekt,” uvedla například loňská vítězka Miss Universe Australia Olivia Rogersová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám