Hlavní obsah

Reklama na litevské hlavní město pobouřila katolíky. Je prý sexistická

Novinky, tcs

Agentura Go Vilnius tourism pečující o propagaci litevského hlavního města se postarala o pořádný rozruch svou novou kampaní na podporu turismu. Město totiž přirovnala k ženskému G-bodu, bájné nejerotogennější zóně ženského těla. Kampaň kritizují zejména katolíci, kteří se těší na zářijovou návštěvu papeže Františka.

Foto: vilniusgspot.com

Provokativní kampaň pobouřila kněží

Článek

„Vilnius je G-bod Evropy. Nikdo neví, kde se nachází, ale když ho najdete, tak to stojí za to,“ zní slogan propagující historické město. Plakáty s tímto heslem a dívkou slastně svírající Litvu na mapě Evropy se už ve čtvrtek objeví v Berlíně či Londýně.

Odpor vyvolala reklama zejména u litevských katolických kněží. Vyjádřili se kriticky k tomu, že reklama „využívá ženskou sexualitu“ a může o městu dávat zavádějící informace. Katolická církev byla znepokojena zejména proto, že 22. září město navštíví v rámci své třídenní cesty po pobaltských státech papež František.

Foto: Profimedia.cz

Vilnius patří k jedněm z nejhezčích měst Evropy.

Litevská vláda však zasahovat nehodlá. „Myslím, že je to zvláštní způsob reklamy, ale věřím, že v demokratické zemi to nepřekročilo žádné hranice,“ uvedl pro veřejnoprávní LRT premiér Saulius Skvernelis.

„Co se týče načasování, mluvíme tu o velice důležité státní návštěvě, takže by bylo možná dobré takové kroky koordinovat, ale je to čistě na rozhodnutí Vilniusu,“ dodal.

Pro úplnost dodejme, že zatímco existence Vilniusu je nade vši pochybnost dokázána, o existenci G-bodu vedou vědci stále vášnivé spory. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám