Hlavní obsah

V Londýně začali prodávat jet suit. Ironmanův létající oblek přijde na 10 miliónů

Novinky, tcs

Britský vynálezce Richard Browning představil svůj oblek před několika měsíci. Prototyp přilákal řadu investorů a Browning nyní dává veřejnosti možnost si oblek, který člověku umožní alespoň na chvíli vžít se do role komiksového hrdiny Ironmana, zakoupit. Bude vás to ale něco stát. Prvních devět obleků je k dispozici za 340 000 liber (zhruba 10 miliónů korun), píše Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Londýně začali prodávat jet suitVideo: Reuters

 
Článek

Středeční odpoledne na malé ulici před luxusním obchodem Selfridges patřilo jednomu muži. Před zraky fascinovaných diváků se ve svém futuristickém obleku s šesti miniaturními tryskovými motory Richard Browning vznášel několik metrů nad zemí.

Oblek váží zhruba 27 kilogramů, jeho tryskové motory fungují na naftu nebo letecké palivo. Čtyři z nich jsou umístěny na rukou, dva pak v oblasti boků. Oblek dokáže vyvinout maximální rychlost 51 kilometrů v hodině a výškový limit má 3658 metrů.

Létat v téhle výšce by rozhodně nebylo bezpečné, ale s oblekem se do ní stejně neodstanete. Oblek totiž spotřebovává zhruba čtyři litry paliva za minutu a ve vzduchu vydrží tři až čtyři minuty, za příznivého počasí až devět minut.

„To je něco, co se snažíme vylepšit, ale je to bohužel nevyhnutelný důsledek létání bez křídel,“ vysvětlil Browning. Zájemci o oblek si mohou vyzkoušet let nejprve ve virtuální realitě, v případě zakoupení jet suitu absolvují bezpečnostní a tréninkový kurz.

Reklama

Výběr článků

Načítám