Hlavní obsah

Na oficiálním snímku ze křtin prince Louise je i královna Alžběta, i když chyběla

ČTK, tcs

Vzhledem k pokročilému věku britské královny Alžběty a jejímu nabitému programu posledních dní během návštěvy prezidenta Donalda Trumpa se vládkyně rozhodla vynechat křtiny svého pravnuka prince Louise. Přesto se našel způsob, jak hlavu rodu dostat na oficiální portrét.

Foto: Matt Holyoak, ČTK/AP

Na soukromý obřad se sešla skoro celá rodina. Královna na ni dohlížela alespoň z obrazu.

Článek

Palác zveřejnil oficiální snímky od fotografa Matta Holyoka v pondělí. Přestože se královna nemohla zúčastnit, dohlíží na neustále se rozšiřující rodinu alespoň na jedné z fotografií, píše list Telegraph.

Rodina se rozhodla vyfotit pod jejím oficiálním portrétem z roku 1972. Aby byla královna na snímku vidět, musel být obraz o několik centimetrů zvednut.

Foto: Matt Holyoak, ČTK/AP

Rodina prince Williama a vévodkyně Kate po křtu.

Arcibiskup z Canterbury Justin Welby malého prince pokřtil minulé pondělí v královské kapli paláce svatého Jakuba v Londýně. Louis Arthur Charles, narozený 23. dubna, je pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Foto: Matt Holyoak, ČTK/AP

Podle Kate je Louis klidné a tiché dítě.

Obřad začal v pět hodin odpoledne středoevropského času a trval asi čtyřicet minut. V téže kapli byl pokřtěn také Louisův starší bratr prince George, narozený v roce 2013. Jejich sestra Charlotte byla pokřtěna v roce 2015 v kostele v Sandringhamu v Norfolku.

Reklama

Výběr článků

Načítám