Hlavní obsah

Láhev vody, ve které se vařil párek, dokázali na festivalu prodat za více než 600 korun

Novinky, tcs

Na kanadském Food festivalu ve Vancouveru byly v neděli k vidění různé pokrmy a nápoje. Tím nejbizarnějším pak bezesporu byly láhve s párkem uvnitř. Voda, ve které se vařil, má prý zázračné účinky. Láhev vody (800 ml) z párku stála 38 kanadských dolarů (633 korun) a skrývala jedno důležité poselství.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Zapomeňte na chytrou vodu, „raw“ vodu nebo jiný zaručeně nejzdravější produkt. Nyní přichází Hot Dog water – voda, díky které budete opravdu zdravější. Je bohatá na sodík, díky kterému tělo vodu lépe přijímá. Pomůže vám snížit váhu (pokud tedy nesníte párek uvnitř), zvyšuje vitalitu a spouští protizánětlivé procesy a budete díky ní vypadat mladší. Je to další z řady šarlatánských výrobků? Ano i ne.

Ano, pokud jde o všechny výše uvedené účinky, které voda má mít. Všechno jsou to bohapusté výmysly. Ne, protože tato voda opravdu může lidem pomoci. Za prodejem této vody na vancouverském festivalu totiž stojí příležitostný umělec Douglas Bevans.

Bevansovým záměrem bylo upozornit na absurditu některých „léčebných“ produktů a na to, jak jsou lidé vůči produktovému marketingu zranitelní. Stačí, aby láhev dobře vypadala, k tomu pár „zaručených“ zpráv potvrzujících účinky vody nebo preparátu a najde se dost lidí, díky kterým dokáže prodejce vydělat.

Nic z toho vodě z párků nechybělo, včetně lákavého obalu. Na něm je pak drobným písmem napsáno: „Hot Dog Water se ve své absurdnosti snaží povzbudit kritické myšlení vůči produktovému marketingu a jeho roli, kterou hraje při našem rozhodování.“ Nápisy psané malým písmem však nečte příliš mnoho lidí.

Bevans do vody investoval na 1200 dolarů (zhruba 20 000 korun) a doufá, že jeho akce měla smysl. „S kliky, lajky, sociálními médii kombinovanými s pseudovědou jsme, co se týče nakupování, neskutečně zranitelní,“ uvedl Bevans ve svém prohlášení. Nejvíc jeho tvrzení pak podpořil fakt, že se na festivalu prodalo okolo 60 litrů této „zázračné vody“.

Reklama

Výběr článků

Načítám