Hlavní obsah

Na Indonésana spadla rakev s vlastní matkou a zabila ho

Obrovskou tragédií skončil páteční pohřeb ženy na indonéském ostrově Sulawesi. Při přenášení rakve na tradiční pohřební věž se totiž propadl bambusový žebřík a rakev spadla synovi zesnulé ženy přímo na hlavu. Zranění bylo natolik vážné, že muž při převozu do nemocnice zemřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tragédie na pohřbu: Rakev s matkou spadla na syna a zabila hoVideo: AP

 
Článek

Čtyřicetiletý Samen Kondorura byl jedním z těch, kteří v souladu s místními tradicemi přenášeli rakev s jeho zemřelou matkou na zdobenou věž zvanou lakkian. Tam bývají zesnulí zpravidla umístěni do té doby, než nastane další část smutečního obřadu.

Na záběrech je však vidět, že se bambusový žebřík pod tíhou nosičů zhroutil a lidé spadli z výšky na zem i s rakví, která zasáhla Kondoruraa do hlavy.

Smuteční hosté mu ihned přispěchali na pomoc, nešťastník však následkům při převozu do nemocnice podlehl. Nyní tak leží po boku své matky Berty.

Ředitel tamní policie Julianto Sirait agentuře Reuters prozradil, že příčinou nehody bylo nedostatečného zajištění žebříku. Pozůstalí však po dvojité rodinné tragédii podávat žalobu na zodpovědné osoby odmítli.

Reklama

Výběr článků

Načítám