Hlavní obsah

Moře na Filipínách vyplavilo příšeru. Znamení zkázy, míní někteří

Novinky, mšv

Obyvatelé filipínské provincie Oriental Mindoro si mají od pátku nad čím lámat hlavy. Moře na pláž totiž vyplavilo tvora, která prý silně zapáchá. Podivnou bílou hroudu, která vypadá, jako by byla porostlá chlupy, už zkoumají vědci. Místní se obávají, že je „příšera“ nositelem zkázy, píše britský server Express.

Foto: Profimedia.cz

Filipíny - ilustrační foto

Článek

Na podivné stvoření se sjeli podívat obyvatelé z okolních vesnic a od pátku si ho fotografují. Zatímco někteří jsou k neidentifikovatelné hroudě víceméně lhostejní, ti pověrčiví ji pokládají za špatné znamení. „Na naši provincii se řítí zemětřesení. Ta hrouda je znamením, že se blíží něco zlého. Prosím, modlete se za nás,“ cituje server Express Tama Malinga.

„Když jsme se o tom dozvěděli, bylo to alarmující znamení. Říká se, že když se začnou objevovat tvorové z nejhlubších částí oceánu, stane se něco špatného,“ uvedl další z obyvatel Vincent Dela Pena Badillo. Většina obyvatel je tvarem tvora spíše fascinovaná, protože nikdy nic podobného neviděla. „Byla jsem šokovaná. Děti se bály, že to je mrtvá příšera. Zatím nikdo netuší, o co jde,“ uvedla Imelda Marizová.

Výzkumníci při odběru vzorků uvedli, že by se mohlo jednat o mrtvou velrybu. To se i později prokázalo, nicméně přesný druh je zatím neznámý. „Poslali jsme vzorky do laboratoře na analýzu DNA. Zbytek necháme spálit, příšerně to smrdí, jako něco z jiné planety,“ uzavřel výzkumník Vox Krusada, který z tvora vzorky sbíral.

Reklama

Výběr článků

Načítám