Hlavní obsah

Jezte nutrie, jsou přemnožené, radí lidem starosta italské obce

Michel Marchi, starosta italské obce Gerre de’ Caprioli ležící v provincii Cremona, přišel s neotřelým nápadem jak zabránit přemnožení nutrií. Tamním obyvatelům doporučil, aby hlodavce začali pojídat. Podle všeho mluví z vlastní zkušenosti, neboť uvedl, že „jsou téměř stejně chutné jako králíci”, píše deník Il Giornale.

Foto: Profimedia.cz

Nutrie říční

Článek

Nutrie byly v Itálii dlouhou dobu oblíbené pro svou kožešinu hojně využívanou v oděvnictví. V okolí obce Gerre de’ Caprioli se však rozšířily natolik, že ničí tamní břeh řeky a tamním obyvatelům dochází trpělivost.

Možné řešení, s kterým přišel starosta Marchi, však s největší pravděpodobností nikdo nečekal. Z jeho doporučení nutrie konzumovat a z přirovnání chuti jejich masa k masu králičímu vyplývá, že už si nutrii někdy v minulosti dal.

Marchi věří, že by se z nutrie mohla pro obyvatele obce stát vyhlášená pochoutka, a to i navzdory tomu, že je pojídání tohoto zvířete v zemi ilegální.

Ať už to na severu Itálie dopadne jakkoliv, návrh starosty vyvolal na sociálních sítích velké pozdvižení, přičemž většina lidí se k pojídání hlodavce stavěla negativně. „Asi upřednostním vyzkoušené tagliatelle s ragú,“ napsal jeden z uživatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám