Hlavní obsah

V Japonsku vyrobili robota, který se umí proměnit v auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonští inženýři představili minulou středu robota, který se dokáže proměnit ve sportovní automobil a vozit až dva lidi. Proces proměny trvá zhruba minutu. Podle tvůrců se jedná o prvního robota tohoto druhu na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Japonský robot se umí proměnit v autoVideo: Reuters

 
Článek

Robot, který dostal jméno „J-deite RIDE“, je dílem společnosti Brave Robotics ve spolupráci s firmami Asratec, SoftBank a Sansei Technologies. Jejich společná pýcha měří na výšku 3,7 metru, a kromě jízdy po přeměně v automobil zvládá i chůzi.

Výkonný ředitel společnosti Brave Robotics Kenji Ishida přiznal, že se při jeho výrobě nechal inspirovat hrdiny dětských animovaných seriálů.

Ačkoliv připustil, že se jedná o drahou hračku, tvrdí zároveň, že robot může přispět ke zvýšení lidské představivosti. Kromě toho by ho chtěl do budoucna uplatnit v zábavním průmyslu.

V Japonsku jsou roboti velmi oblíbení. Inženýr a konstruktér Masaaki Nagumo si před nedávnem vyrobil robota v podobném stylu jako Ishida a stejně jako on se nechal inspirovat animovanými filmy. Jeho stroj je však natolik vysoký, že se do kokpitu musí pilot dostat po laně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám