Hlavní obsah

Vláda zatrhla klokanům obědy v hospodě

Australská vláda zakázala krmení klokanů vyskytujících se u jedné z hospod v Západní Austrálii. Ukončila tak sedmnáctiletou zvyklost, během níž se zvířata bez ostychu potulovala uvnitř podniku. Proti rozhodnutí vlády vznikla petice, píše server Yahoo News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotka

Článek

Pravidelnými hosty australské hospody John Forrest Tavern, vzdálené asi 30 kilometrů od města Perth, byli donedávna kromě běžných návštěvníků také klokani. Na lidi zde byli natolik zvyklí, že se bez ostychu pohybovali v jejich blízkosti. Nyní se však zdá, že po 17 letech éra krmení vačnatců končí.

Majitelka rodinného podniku Megan Braidová prozradila, že je rozhodnutím velmi znepokojená. „Jsou jako naše děti, krmili jsme je 17 let. Vím, že jsou to divoká zvířata, ale za tu dobu už znám každého jedince,“ řekla.

Nařízení vlády má dopomoci k navrácení klokanů do jejich přirozeného prostředí. Podle veterinářů může mít navíc krmení divokých zvířat negativní dopad na jejich zdravotní stav. Majitelé hostince klokanům podle serveru Yahoo News dávali například müsli.

Krmivo prý bylo pouze doplňkem stravy

Braidová oponuje tím, že krmivo bylo pouze doplňkem, a nikoli plnohodnotnou složkou jejich stravy. Na protest proti nařízení vlády už vznikla i petice, kterou dosud podepsalo přes 1200 lidí.

„Nechceme změnit svět. Chceme jen ponechat náš malý svět takový, jaký vždycky byl. Neexistuje žádné jiné místo, kde si klokani vychutnávají svůj oběd hned vedle vás,“ dodala Braidová.

Reklama

Výběr článků

Načítám