Hlavní obsah

Japonec si postavil 8,5 metru vysokého robota, lze ho ovládat

Novinky, vps

Japonský inženýr a konstruktér Masaaki Nagumo vždy snil, že bude sám ovládat reálnou verzi obřích humanoidních robotů Gundam z anime seriálů. Jeho poslední kreace se snu tohoto šikovného technika velmi přibližuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Robot inspirovaný anime seriály je vysoký 8,5 metruVideo: Reuters

 
Článek

Nagumo pojmenoval svého nového robota jako „Landwalker-Mononofu“ a v porovnání s jeho dřívějším výtvorem ukázaným na konci videa je vidět, že ušel velký kus cesty. Žlutý robot měří 8,5 metru, váží více než sedm tun a do kokpitu se musí pilot vyzvednout na laně.

„Landwalker stále nevypadá jako Gundam, ale tentokrát jsem dal robotovi tvář a ruce, takže jsem se tomu docela přiblížil,“ uvedl pro agenturu Reuters Japonec, který pracuje pro výrobce zemědělských strojů a konstrukcí se tak zabývá i ve svém pracovním životě.

Z kokpitu může pilot ovládat nohy a ruce robota, přičemž na konci pravé ruky je umístěna „zbraň“ vystřelující plyšové míčky, a to obstojnou rychlostí 140 kilometrů za hodinu. Fiktivní animovaní roboti bývají vyzbrojeni mnohem důkladněji, Nagumo se ale na zbraně nezaměřuje, jde mu totiž jen o zábavu.

Čtyřiačtyřicetiletý Nagumo robota nepostavil jen pro své potěšení. Plánuje, že ho bude pronajímat za 100 tisíc jenů na hodinu (přes 19 tisíc korun). Má to však jeden háček. Robot je vyšší než vrata do haly, v níž ho skladuje, a tak ho nejprve bude muset rozebrat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám