Hlavní obsah

Indovi došla trpělivost s úředníkem. Na kapotě jeho auta se vezl čtyři kilometry

Novinky, tcs

Spory o dotace se po světě řeší různě. Svérázně se je rozhodl vyřešit čtyřiatřicetiletý indický vesničan Brij Pal. Naštval ho úředník, který se rozhodl neschválit vládní dotace na vesnické záchody. Naštvaný Pal nechtěl úředníka pustit, a tak skočil na kapotu jeho auta. Naštvaný úředník se rozjel a odmítl zastavit. Pala držícího se za stěrač vezl čtyři kilometry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozzuřený Ind skočil úředníkovi na autoVideo: AP

 
Článek

Incident, jehož část zveřejnila agentura Newsflare, se odehrál v indickém městě Bareilly, zhruba 260 kilometrů východně od Nového Dillí. Sem přišel Brij Pal se svými několika společníky, aby jim úřady schválily druhou splátku dotací na toalety, které ve své vesnici vybudovali.

Jenže Pankaj Kumar Gautam, který měl schválení dotace na starosti, byl opačného názoru než vesničané. Protože toalety nesplnily předepsaný design, žádost o vyplacení zamítl.

Rozčilení vesničané se následně rozhodli protestovat před budovou úřadu a požadovali, aby s nimi celou žádost Gautam ještě jednou probral. Jenže nikdo nepřišel a muži čekali marně.

Jejich vztek podle serveru Indiatimes.com ještě umocnilo obrovské horko. Když konečně úředník vyšel z budovy a zamířil ke svému autu, rozzuření vesničané ho obklopili a nechtěli nechat odjet.

Vyhrožování i pokus o vraždu

Nejagilněji si počínal Brij Pal, který úředníkovi vlezl na kapotu a odmítal slézt. Když ani troubení nezabíralo, vztek zachvátil i Gautama. Rozjel se proto pryč a na tom, že má muže na kapotě, mu moc nezáleželo.

Úředník vezl protestujícího vesničana čtyři kilometry. Ke konci se rozhodl, že bude jistější si Palovo počínání nahrát. Během jízdy si vesničan stihl vyřídit i několik telefonních hovorů. Jeden z nich byl patrně na policii.

Krátce na to Gautam zabrzdil a Pal slezl. Oba dva muži se obrátili na policii a obvinili toho druhého z vyhrožování či pokusu o vraždu. Jak se k tomu postavili indičtí muži zákona, zatím není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám