Hlavní obsah

Železničářům ujel vlak se stovkami lidí

Novinky, tcs

Nedbalost několika zaměstnanců drah stála za incidentem, který se v sobotu 7. dubna odehrál v indickém státě Gudžarát. Vlak s 22 vagóny, ve kterých byly stovky lidí, se pozpátku rozjel ze stanice a zastavil se až o 45 minut později ve stanici druhé. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indickým železničářům ujel vlak se stovkami cestujícíchVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se odehrála v sobotu večer místního času ve chvíli, kdy zaměstnanci drah měnili lokomotivu vlaku, který přepravuje kolem tisícovky pasažérů. Špatně při tom zajistili zarážky a vlak bez lokomotivy začal couvat a nabírat rychlost.

Posádka vlaku okamžitě uvědomila dispečink, který se ujistil, že má neustále zrychlující se vlak prázdnou cestu. Dle vyjádření indických drah se ho nakonec podařilo zastavit v okamžiku, kdy vjížděl do následující stanice a v protisvahu rychlost ztratil. Zaměstnanci drah ve druhé stanici navíc vlak zpomalili pomocí dřevěných pražců.

Podle mluvčího drah J. P. Mishry není jasné, kolik cestujících ve vlaku bylo. Běžně se vlakem dopravuje kolem tisícovky lidí, ale Mishra uvedl, že řada z nich vystoupila ještě předtím, než se vlak rozjel.

Celý incident je zatím stále ještě vyšetřován, sedm zaměstnanců zodpovědných za umístění zarážek už bylo postaveno mimo službu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám