Hlavní obsah

Francouzský spiderman zdolal další mrakodrap

Novinky, tcs

Vlastním jménem se jmenuje Alain Robert, svět ale zná odvážného muže z burgundského městečka Digoin pod přezdívkou „francouzský spiderman“. Ve svých 55 letech vyšplhal na víc než 150 mrakodrapů a tuto středu přidal na své konto další úspěšný výstup. Bez jištění vylezl na čtvrtou nejvyšší budovu v pařížské čtvrti La Défense, 187 metrů vysokou Tour Total.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pětapadesátiletý francouzský Spider-man zdolal 187 metrů vysoký mrakodrapVideo: Reuters

 
Článek

Původně chtěl Robert vylézt na budovu společnosti Engie, zadržela ho však ochranka a nedovolila mu ve výstupu pokračovat. Francouz totiž rád šplhá na budovy bez povolení. Na něco ale Robert rozhodně vylézt chtěl, a proto si nakonec vybral budovu Tour Total.

Tu už v minulosti dvakrát zdolal, a dalo by se říci, že při třetím výstupu byl už na stěně jako doma. Zdolat 48 pater Robertovi trvalo něco přes hodinu. Ochranka si ho nevšimla, lezecký výkon ale neunikl zaměstnancům, kteří v budově pracují.

„Je to neuvěřitelné, jak se pokaždé dokáže vytáhnout z patra do patra,“ obdivovala Robertův výkon jedna ze zaměstnankyň Nelly Lechenaustová.

Pro Roberta, který už zdolal Eiffelovku nebo nejvyšší budovu světa Burdž Chalífa, prý rozhodně nejde o výstup poslední. „Je to moje vášeň a lézt budu, dokud mi na to budou stačit síly,“ prohlásil spokojený Robert, který s lezením začal v jedenácti letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám