Hlavní obsah

Američan se pod vlivem alkoholu proháněl po dálnici na koni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní incident se odehrál v sobotu nedaleko Los Angeles v americké Kalifornii. Tamní policie zadržela muže, který se na jedné z tamních rušných dálnic projížděl na koni. Strážníci po jeho zadržení navíc zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Na propuštění pachatele byla vyčíslena tučná kauce a zvíře skončilo u jeho matky, píše server CBS News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Devětadvacetiletý Luis Perez původem z města Placentia byl v sobotu spolu se svým koněm spatřen na jedné z dálnic nedaleko města Bellflower, které leží jen pár kilometrů jihovýchodně od LA.

Na místo následně přijela policie, která muže, ohrožujícího sebe i zvíře, ihned zadržela. Podle informací policie měl Perez v krvi dvakrát větší množství alkoholu, než je tamní povolená hranice.

Při incidentu nebyl naštěstí nikdo zraněn. Koně si odvedla pachatelova matka, která na místo ihned přispěchala. O něco hůř skončil zadržený Perez, na jehož propuštění byla vyčíslena kauce ve výši 50 tisíc dolarů (víc než milión korun).

Ačkoli byla pro policisty celá situace lehce úsměvná a na svůj Twitter nahráli fotky, na nichž nebohé zvíře smutně zírá na zatčení svého majitele, k příspěvku přidali i vážné varování.

„Ne, nemůžete jezdit na koni po dálnici. A už vůbec ne pod vlivem alkoholu. Nevystavujte sebe, svá překrásná zvířata ani nikoho jiného zbytečnému nebezpečí,“ napsali k přiloženým fotkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám