Hlavní obsah

Ledecký napíše o olympijském úspěchu své dcery Ester píseň, bratr chystá komiks

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělecká půlka rodiny Ledeckých zvěční olympijský úspěch lyžařky a snowboardistky Ester Ledecké. Její otec Janek, zpěvák a skladatel, slíbil napsat píseň a bratr Jonáš už kreslí komiks.

Foto: ČTK/AP

Ester Ledecká na ZOH v Pchjongčchangu

Článek

Pětapadesátiletý Janek Ledecký začínal jako frontman rockové kapely Žentour, pak se vydal na sólovou dráhu a vedle zpívání napsal i muzikály Hamlet či Galileo. Už po senzační výhře dcery v superobřím slalomu v Pchjongčchangu říkal, že o Ester napíše písničku, a znovu to zopakoval i po jejím triumfu na snowboardu.

„Mohl by mi nějakou napsat. Pojď na to!“ vyzvala Ledecká na tiskové konferenci otce v angličtině a ze zadních řad velkého sálu se ozvalo: „Slibuju.“

Foto: Petr Hloušek, Právo

Janek Ledecký

Jednou si řidička cestou do olympijské vesnice pouštěla na palubní desce korejskou verzi muzikálu Hamlet. „To byla vážně výjimečná a hodně milá chvíle. Těším se, až si jednou na jeho show tady v Koreji zajdeme,“ plánovala Ledecká.

Na krku měla sluchátka. Tvrdila, že z otcových písní má nejraději „Budu všechno, co si budeš přát“, vydanou na desce v roce 1995, kdy se narodila. „Ale na snowboardu si tátovy písničky nepouštím. Zpívám si sama pro sebe,“ prozradila.

Foto: Vlastimil Vacek

Výtvarník Jonáš Ledecký navrhl pro sestru Ester závodní kombinézy, inspirované komiksy.

Výtvarník Jonáš Ledecký už na komiksu o mladší sestře pracuje. Navrhl i design kombinézy, v které si na olympiádě coby superhrdinka dojela pro dva vavříny. „Od té doby si říkám,, že by bylo super, kdyby o mně byl nějaký komiks. Doufám, že se to povede,“ řekla.

Sama má z komiksových postav ráda Kapitána Ameriku, Ironmana, Supermana, Flashe nebo Visiona. Všichni by mohli v komiksu s Ledeckou účinkovat. „Tak se domluvíme s Marvelem,“ připomněla americké komiksové vydavatelství.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ester Ledecká vyskakuje na nejvyšší stupínek po zlatém závodu na snowboardu.

Komiksoví hrdinové mají určitou nadpozemskou vlastnost. U Ledecké je jasné, která z ní dělá dvojnásobnou olympijskou vítězku. „Jezdit rychle z kopce dolů,“ přikývla. A pod svahem sebere zlato. „Jo, v cíli po mně hodí zlato,“ smála se.

Reklama

Výběr článků

Načítám