Hlavní obsah

Po 20 hodinách hraní na počítači měl nehybnou půlku těla

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek prožil nejmenovaný Číňan z Ťia-singu. Ten se vypravil do jedné internetové kavárny hrát počítačovou hru. Když si chtěl po zhruba 20 hodinách nepřetržitého „paření” odskočit na záchod, zjistil, že má paralyzovanou spodní část těla a nemůže ani vstát. Jeho kamarád mu musel zavolat sanitku, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Vypadalo to, že ztratil veškerý cit a nemohl se vůbec pohnout. Museli jsme zavolat záchranku,“ cituje hráčova kamaráda Daily Mail. Když záchranáři přijeli, museli muže položit na nosítka, aby ho vůbec mohli odvézt.

V tu chvíli ještě paralyzovaný muž kamaráda prosil, ať za něj blíže nespecifikovanou hru hlavně dohraje.

Závislost na počítačových hrách u mladých Číňanů roste a stává se společenským problémem. Lidé kvůli hraní zcela ignorují studium, ale i veškerý sociální a rodinný život. Spousta rodičů proto své děti posílá na tábory, které poskytují takzvaný digitální detox - tedy absolutní odříznutí od moderních technologií.

Tyto tábory ovšem na sebe stahují i kritiku kvůli svým příliš drsným metodám a vyžadování disciplíny. Server Lad Bible upozorňuje na loňský případ, kdy jeden osmnáctiletý Číňan po dvou dnech na táboře zemřel kvůli několika zraněním. Přesná příčina smrti nebyla známá, ale lékaři uvedli, že měl chlapec na těle více než 20 povrchových ran, ale i několik vnitřních zranění.

Poskytovatelé internetu se nyní údajně snaží omezit čas, kteří mohou mladí lidé strávit hraním her. Jeden z čínských internetových gigantů - firma Tencent - zavedl časový limit na hraní nejpopulárnějších on-line her.

Výběr článků

Načítám