Hlavní obsah

Z baru zmizela extrémně drahá láhev vodky, prázdnou ji našli na staveništi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dánská policie řešila krádež láhve vodky, která je označována za jednu z nejdražších na světě. Cena prémiového balení celosvětově oblíbeného alkoholu je doslova závratná, v přepočtu činí víc než 24,57 miliónu korun. O obal však zloději zjevně nešlo, vzácnou láhev po několika dnech našli prázdnou na jedné z blízkých staveb.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z dánského baru ukradli jednu z nejdražších láhví vodky na světěVideo: AP

 
Článek

Láhev s oblíbeným alkoholem zmizela v úterý z kodaňského baru Cafe 33, do kterého byla zapůjčena kvůli půlroční výstavě vodek. Podle policie zatím není zcela jasné, zda se zloděj do baru vloupal, nebo měl klíč. Majitel baru Brian Ingberg uvedl, že si vodku vypůjčil od společnosti Dartz Motor Company sídlící v Lotyšsku.

Výrobu extrémně cenného balení destilátu má na svědomí automobilka Russo-Baltique, která ho vytvořila k oslavám výročí své továrny. Slavnostní charakter a účel láhve podtrhuje její vzhled. Je vyrobená ze zlata a stříbra, přední strana láhve je zdobená kůží a replikou chladiče oslavovaných automobilů. Na kosočtvercovém uzávěru pak sedí státní znak Ruska - orel, který je pokrytý diamanty.

Foto: ČTK/AP

Luxusní láhev vodky, která byla ukradena z dánského baru.

Jiskřící láhev poznala i světla reflektorů, zahrála si v jedné z epizod amerického dramatického seriálu z politického prostředí s názvem House of Cards. V ději posloužila jako působivý dar ruského prezidenta tomu americkému.

Je téměř zázrakem, že láhev byla nalezena prázdná, ale jinak neporušená na nedalekém staveništi. Majitel baru, v němž byla vystavena, uvedl, že láhev je stále ceněna na tutéž sumu. Je v plánu opětovně ji naplnit totožným destilátem a znovu vystavit.

BBC láhev tituluje jako údajně nejdražší svého druhu na světě, přesto zjevně existuje ještě nákladnější exemplář Rusy tolik oblíbeného destilátu. Za výrobou pětilitrové láhve té nejdražší vodky v ceně bezmála 78,62 miliónu korun stojí exkluzivní designér Leon Verres. Dle jeho slov nejčistší vodka je vyrobená podle starého ruského receptu a byla opakovaně filtrována přes skutečné diamanty. Ukrývá se v láhvi pokryté umělou kožešinou zdobené třemi tisíci drahými kameny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám