Hlavní obsah

Jak se vyrábí Žvejkal

Sbírka soch amerického sochaře a výrobce rekvizit Stevena Richtera z newyorského Long Islandu se pyšní novým přírůstkem. Je jím socha oblíbené postavy z filmové ságy Star Wars Chewbaccy, v češtině též známého jako Žvejkala. Časosběrné video zachycuje jeho výrobu krok za krokem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jak se vyrábí ChewbaccaVideo: Reuters

 
Článek

Výroba sochy s podobiznou chlupatého humanoida trvala Richterovi několik týdnů. Celý proces však zaznamenal na časosběrné video, které následně zveřejnil na Youtube.

Podobných videí má na svém kanálu mnohem víc. Agentuře Reuters prozradil, že takové záběry publikuje proto, aby lidem ukázal, jak vypadá celý proces výroby. „Je to pro mě stejně zajímavé jako výsledné umělecké dílo,“ svěřil se.

Video na internetu zaznamenalo obrovský úspěch. Od zveřejnění, které proběhlo 29. listopadu, získalo více než 150 tisíc zhlédnutí.

Umělec vytváří sochy ve svém domě a v tomto oboru pracuje už pět let. V seznamu svých děl má například bustu komiksového hrdiny Hulka, postavy Waltera Whitea ze seriálu Perníkový táta či postavy Doktora ze seriálu Pán času.

Reklama

Výběr článků

Načítám