Hlavní obsah

Indičtí vojáci pokořili světový rekord. Na jedné motorce jich jelo 58

Novinky, tcs

Odvážlivci z logistické složky indické armády pokořili 19. listopadu světový rekord, když se 58 mužů dokázalo udržet na jedné motorce a ujet s ní 1200 metrů. Na letecké základně Yelahanka u města Bengaluru se jim to povedlo na třetí pokus, na který trénovali přes půl roku. Překonali tak světový rekord z roku 2013, který doposud drželi jejich kolegové spojaři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Indická armáda vytvořila světový rekord: Na jedné motorce jelo najednou 58 vojákůVideo: Reuters

 
Článek

Akrobatický tým Tornadoes složený z členů logistické složky indické armády (IASC – Indian army service corps) vznikl v roce 1982. Od té doby překonal řadu rekordů, tento byl ale pro tým doposud nejtěžší. Vojáci oblečení v barvách indické vlajky se na motocykl Royal Enfield poskládali v několika řadách.

„Motorku řídili tři muži. První byl samotný řidič, který měl na starosti samotné mechanické ovládání motorky jako plyn či brzdy. Druhý byl vyrovnávač, který byl na vrchu a staral se o vyvažování všech lidí. Jediný vychýlený kilogram by mohl znamenat pád. Třetí byl navigátor, který říkal řidiči, kam má jet,“ sdělil agentuře Reuters major Bunny Sharma.

Pokusu o rekord předcházela tvrdá šestiměsíční příprava včetně velice striktní diety, kterou členové týmu museli podstoupit. Dřina se však vyplatila a Tornadoes překonali rekord, který doposud drželi jejich kolegové z komunikační složky armády, kteří na motocykl dokázali nacpat 56 mužů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám